Portioner 4 personer
Recept från Säsongens Bästa
Ingredienser
- 4 dl grönkål
- 0,5 st citron saften
- 1 tsk honung
- 1 krm salt
- 4 msk rapsolja eller olivolja
- 4 st äpplen Ingrid Marie
- 0,5 st fänkål
- 1 påse mangoldskott eller mixsallad
- 150 g fetaost
- 0,5 dl hasselnötter eller pumpakärnor
Instruktioner
- Riv av grönkål från stjälkarna, och skär i mindre bitar. Gnid in 1 msk god olja och lite salt i kålen, låt gärna stå en stund, så mjuknar kålen.
- Rör ihop en dressing av citron, honung, salt och 3 msk god raps- eller olivolja
- Tärna Ingrid Marie-äpplen, strimla fänkål och blanda dem med grönkålen, en påse mangoldskott eller mixsallad i en skål. Häll över dressingen och rör om.
- Smula över fetaost och strö på hasselnötter eller pumpakärnor
- Servera som matig sallad med bröd till eller tillbehör till varmrätt. Salladen blir garanterat en höjdare på julbordet tillsammans med korven, köttbullarna och skinkan.