Lucias äppelsallad
Foto: Säsongens Bästa

Lucias äppelsallad

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept från Säsongens Bästa
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 dl grönkål
  • 0,5 st citron saften
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 4 msk rapsolja eller olivolja
  • 4 st äpplen Ingrid Marie
  • 0,5 st fänkål
  • 1 påse mangoldskott eller mixsallad
  • 150 g fetaost
  • 0,5 dl hasselnötter eller pumpakärnor

Instruktioner
 

  • Riv av grönkål från stjälkarna, och skär i mindre bitar. Gnid in 1 msk god olja och lite salt i kålen, låt gärna stå en stund, så mjuknar kålen.
  • Rör ihop en dressing av citron, honung, salt och 3 msk god raps- eller olivolja
  • Tärna Ingrid Marie-äpplen, strimla fänkål och blanda dem med grönkålen, en påse mangoldskott eller mixsallad i en skål. Häll över dressingen och rör om.
  • Smula över fetaost och strö på hasselnötter eller pumpakärnor
  • Servera som matig sallad med bröd till eller tillbehör till varmrätt. Salladen blir garanterat en höjdare på julbordet tillsammans med korven, köttbullarna och skinkan.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.