Go Back
Portioner 4 personer
Recept från Säsongens Bästa

Ingredienser
  

  • 4 dl grönkål
  • 0,5 st citron saften
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 4 msk rapsolja eller olivolja
  • 4 st äpplen Ingrid Marie
  • 0,5 st fänkål
  • 1 påse mangoldskott eller mixsallad
  • 150 g fetaost
  • 0,5 dl hasselnötter eller pumpakärnor

Instruktioner
 

  • Riv av grönkål från stjälkarna, och skär i mindre bitar. Gnid in 1 msk god olja och lite salt i kålen, låt gärna stå en stund, så mjuknar kålen.
  • Rör ihop en dressing av citron, honung, salt och 3 msk god raps- eller olivolja
  • Tärna Ingrid Marie-äpplen, strimla fänkål och blanda dem med grönkålen, en påse mangoldskott eller mixsallad i en skål. Häll över dressingen och rör om.
  • Smula över fetaost och strö på hasselnötter eller pumpakärnor
  • Servera som matig sallad med bröd till eller tillbehör till varmrätt. Salladen blir garanterat en höjdare på julbordet tillsammans med korven, köttbullarna och skinkan.
Skriv ut receptet