Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 3 dl vitt sushiris eller jasminris
- 500 g Frøya Lax Back Loin
- 1 st gurka
- 2 st salladslökar
- 50 g grönkål
- 1 burk kimchi
- 4 st ägg
- salt
- sesamfrön
- chiliflakes
Marinad
- 3 msk gochujang
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk vatten
Instruktioner
- Tillaga riset enligt förpackningen.
- Blanda ingredienserna till marinaden och lägga undan 1/3 i en liten serveringsskål.
- Skär laxen i ca 2×2 cm kuber och blanda i marinaden. Låt stå.
- Skär salladslök tunt, strimla grönkålen och ta fram kimchi ur kylen.
- Skär bort ändarna på gurkan och dela på mitten. Skär den i tunna skivor i exempelvis en mandolin. Lägg gurkskivorna i en sil och strö över 1 krm salt, blanda och låt stå i diskhon så det rinner av. Strö över lite chiliflakes på gurkan.
- Stek äggen – tips är att låta äggulan vara rinnig.
- Fördela riset i fyra breda skålar. Fördela ut lax, kimchi, salladslök, grönkål och gurka i sektioner. Toppa med stekt ägg. Ringla över kvarvarande marinad efter smak och toppa med sesamfrön.