annons

Lax-bibimbap
Foto: Fiskeriet

Lax-bibimbap

Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3 dl vitt sushiris eller jasminris
  • 500 g Frøya Lax Back Loin
  • 1 st gurka
  • 2 st salladslökar
  • 50 g grönkål
  • 1 burk kimchi
  • 4 st ägg
  • salt
  • sesamfrön
  • chiliflakes

Marinad

  • 3 msk gochujang
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk vatten

Instruktioner
 

  • Tillaga riset enligt förpackningen.
  • Blanda ingredienserna till marinaden och lägga undan 1/3 i en liten serveringsskål.
  • Skär laxen i ca 2×2 cm kuber och blanda i marinaden. Låt stå.
  • Skär salladslök tunt, strimla grönkålen och ta fram kimchi ur kylen.
  • Skär bort ändarna på gurkan och dela på mitten. Skär den i tunna skivor i exempelvis en mandolin. Lägg gurkskivorna i en sil och strö över 1 krm salt, blanda och låt stå i diskhon så det rinner av. Strö över lite chiliflakes på gurkan.
  • Stek äggen – tips är att låta äggulan vara rinnig.
  • Fördela riset i fyra breda skålar. Fördela ut lax, kimchi, salladslök, grönkål och gurka i sektioner. Toppa med stekt ägg. Ringla över kvarvarande marinad efter smak och toppa med sesamfrön.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.