Go Back
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3 dl vitt sushiris eller jasminris
  • 500 g Frøya Lax Back Loin
  • 1 st gurka
  • 2 st salladslökar
  • 50 g grönkål
  • 1 burk kimchi
  • 4 st ägg
  • salt
  • sesamfrön
  • chiliflakes

Marinad

  • 3 msk gochujang
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk vatten

Instruktioner
 

  • Tillaga riset enligt förpackningen.
  • Blanda ingredienserna till marinaden och lägga undan 1/3 i en liten serveringsskål.
  • Skär laxen i ca 2x2 cm kuber och blanda i marinaden. Låt stå.
  • Skär salladslök tunt, strimla grönkålen och ta fram kimchi ur kylen.
  • Skär bort ändarna på gurkan och dela på mitten. Skär den i tunna skivor i exempelvis en mandolin. Lägg gurkskivorna i en sil och strö över 1 krm salt, blanda och låt stå i diskhon så det rinner av. Strö över lite chiliflakes på gurkan.
  • Stek äggen – tips är att låta äggulan vara rinnig.
  • Fördela riset i fyra breda skålar. Fördela ut lax, kimchi, salladslök, grönkål och gurka i sektioner. Toppa med stekt ägg. Ringla över kvarvarande marinad efter smak och toppa med sesamfrön.
Skriv ut receptet