Lammracks Provençal
Foto: Green Seed Group

Lammracks Provençal

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 500 g lammracks SGB-märkt från Wales
  • 3 msk olivolja
  • 100 g smör
  • 400 g jordärtskocka
  • 1 st citron
  • 1 dl olivolja
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • 4 kvistar backtimjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 st tomater mogna
  • 150 g svarta oliver kärnfria
  • 4 st schalottenlökar
  • 4 dl kalvfond
  • 1 dl rödvin
  • 4 msk sherryvinäger

Instruktioner
 

  • Skala jordärtskockorna och rosta dem i ugn i 160 grader med salt, olivolja och en skvätt citronsaft.
  • Vid servering, tillsätt timjan, oliver, tomater skurna i mindre tärningar. Smaka av med salt, peppar och sherryvinäger.

Såsbas

  • Hetta upp en kastrull och tillsätt smör, schalottenlök och vitlök. Tillsätt rödvinet och låt koka ihop. Tillsätt kalvfonden och koka ihop cirka 3,5 minuter till en skysås.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.