Portioner 4 pers
Ingredienser
- 500 g lammracks SGB-märkt från Wales
- 3 msk rapsolja
- 100 g smör
- 3 st Vitlöksklyftor
- 500 g höstsvamp blandad efter smak
- 0,5 st vitkålshuvud
- 5 kvistar salvia
- 200 g grönkål
- 100 g smör
- salt
- svartpeppar grovmalen
- 2 msk äppelcidervinäger
- 2 msk olivolja
- 100 g svart tryffelaioli
- 160 g hasselnötter
- 1 st purjolök (eller färdig rostad lök)
- 2 msk maizenamjöl
Instruktioner
- Rensa och skölj svampen, stek upp med salt, peppar, vitlök och salvia. Tillsätt grönkålen skuren i mindre bitar.
- Krydda lammet med salt och peppar och stek i het panna med olja, smör och vitlök till medium/rare, låt vila.
- Rosta hasselnötterna i stekpanna eller tio minuter i ugn på 170 grader. Hacka därefter nötterna fint. Skär purjolöken fint, vänd i maizenan och fritera i olja i 170 grader. Om du inte har fritös går det bra att använda färdig rostad lök. Blanda nötter och lök.
- Skär äpplena i mindre bitar och vänd i vinäger och olja, smaka av med salt och peppar.
- Vid servering, lägg upp svampen, lammet, äpplena och toppa med tryffelaiolin och nöt- och löktoppingen.