annons

Lammracks Höst
Foto: Green Seed Group

Lammracks Höst

Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 500 g lammracks SGB-märkt från Wales
  • 3 msk rapsolja
  • 100 g smör
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 500 g höstsvamp blandad efter smak
  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 5 kvistar salvia
  • 200 g grönkål
  • 100 g smör
  • salt
  • svartpeppar grovmalen
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 100 g svart tryffelaioli
  • 160 g hasselnötter
  • 1 st purjolök (eller färdig rostad lök)
  • 2 msk maizenamjöl

Instruktioner
 

  • Rensa och skölj svampen, stek upp med salt, peppar, vitlök och salvia. Tillsätt grönkålen skuren i mindre bitar.
  • Krydda lammet med salt och peppar och stek i het panna med olja, smör och vitlök till medium/rare, låt vila.
  • Rosta hasselnötterna i stekpanna eller tio minuter i ugn på 170 grader. Hacka därefter nötterna fint. Skär purjolöken fint, vänd i maizenan och fritera i olja i 170 grader. Om du inte har fritös går det bra att använda färdig rostad lök. Blanda nötter och lök.
  • Skär äpplena i mindre bitar och vänd i vinäger och olja, smaka av med salt och peppar.
  • Vid servering, lägg upp svampen, lammet, äpplena och toppa med tryffelaiolin och nöt- och löktoppingen.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.