annons

Lammracks Höst
Foto: Green Seed Group

Lammracks Höst

Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 500 g lammracks SGB-märkt från Wales
  • 3 msk rapsolja
  • 100 g smör
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 500 g höstsvamp blandad efter smak
  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 5 kvistar salvia
  • 200 g grönkål
  • 100 g smör
  • salt
  • svartpeppar grovmalen
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 100 g svart tryffelaioli
  • 160 g hasselnötter
  • 1 st purjolök (eller färdig rostad lök)
  • 2 msk maizenamjöl

Instruktioner
 

  • Rensa och skölj svampen, stek upp med salt, peppar, vitlök och salvia. Tillsätt grönkålen skuren i mindre bitar.
  • Krydda lammet med salt och peppar och stek i het panna med olja, smör och vitlök till medium/rare, låt vila.
  • Rosta hasselnötterna i stekpanna eller tio minuter i ugn på 170 grader. Hacka därefter nötterna fint. Skär purjolöken fint, vänd i maizenan och fritera i olja i 170 grader. Om du inte har fritös går det bra att använda färdig rostad lök. Blanda nötter och lök.
  • Skär äpplena i mindre bitar och vänd i vinäger och olja, smaka av med salt och peppar.
  • Vid servering, lägg upp svampen, lammet, äpplena och toppa med tryffelaiolin och nöt- och löktoppingen.
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.