Krispig wontontartelett med gravad lax, senapskräm och rostade fänkålsfrön
Foto: Samuel Unéus

Krispig wontontartelett med gravad lax, senapskräm och rostade fänkålsfrön

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020.
Portioner 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 paket Wontondeg eller filodeg
  • 50 g gravad lax
  • 1 msk fänkålsfrön
  • olja till fritering

Senapskräm

  • 1 st ägg
  • 2 msk senap din favorit
  • 5 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Instruktioner
 

  • Börja med senapskrämen genom att mixa äggula, senap, vinäger och en nypa salt. Tillsätt sedan lite olja i taget tills den får en krämig konsistens.
  • Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna tills de blir varma och doftar gott.
  • Skär wontondegen i 12 stycken 4×4 cm stora rutor och fritera i fritös eller kastrull på 180°c i 2 min. Här man kan välja om man vill fritera dem platta eller lägga rutorna i tartelettformar och fritera. Låt svalna.
  • Fyll botten av tarteletterna med senapssåsen. Dela laxskivorna i två dela och rulla ihop, ställ sedan en halva i varje tartelett. Toppa med krossade fänkålsfrön.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.