Go Back
Portioner 6 personer
Recept av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020.

Ingredienser
  

  • 1 paket Wontondeg eller filodeg
  • 50 g gravad lax
  • 1 msk fänkålsfrön
  • olja till fritering

Senapskräm

  • 1 st ägg
  • 2 msk senap din favorit
  • 5 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Instruktioner
 

  • Börja med senapskrämen genom att mixa äggula, senap, vinäger och en nypa salt. Tillsätt sedan lite olja i taget tills den får en krämig konsistens.
  • Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna tills de blir varma och doftar gott.
  • Skär wontondegen i 12 stycken 4x4 cm stora rutor och fritera i fritös eller kastrull på 180°c i 2 min. Här man kan välja om man vill fritera dem platta eller lägga rutorna i tartelettformar och fritera. Låt svalna.
  • Fyll botten av tarteletterna med senapssåsen. Dela laxskivorna i två dela och rulla ihop, ställ sedan en halva i varje tartelett. Toppa med krossade fänkålsfrön.
Skriv ut receptet