Portioner 6 personer
Recept av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020.
Ingredienser
- 1 paket Wontondeg eller filodeg
- 50 g gravad lax
- 1 msk fänkålsfrön
- olja till fritering
Senapskräm
- 1 st ägg
- 2 msk senap din favorit
- 5 msk rapsolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
Instruktioner
- Börja med senapskrämen genom att mixa äggula, senap, vinäger och en nypa salt. Tillsätt sedan lite olja i taget tills den får en krämig konsistens.
- Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna tills de blir varma och doftar gott.
- Skär wontondegen i 12 stycken 4×4 cm stora rutor och fritera i fritös eller kastrull på 180°c i 2 min. Här man kan välja om man vill fritera dem platta eller lägga rutorna i tartelettformar och fritera. Låt svalna.
- Fyll botten av tarteletterna med senapssåsen. Dela laxskivorna i två dela och rulla ihop, ställ sedan en halva i varje tartelett. Toppa med krossade fänkålsfrön.