krämig och läcker avokadohummus

Krämig och läcker avokadohummus

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






BETYG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal röster: 0
Betyg: 0
Din röst:
Betygsätt detta recept!
INGREDIENSER
  • 400 g kikärtor förkokta
  • 2 st avokado stora och mogna
  • 1 näve koriander färsk med stjälkar, generöst
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 1/2 st grön chili
  • 1 msk tahini
  • 1 msk olivolja
  • 1 st citron eller lime saften
  • 1/2 tsk kummin
  • 1 nypa salt
  • 4 msk spad från kikärtorna eller vatten
  • Till servering
  • kikärtor kokta, hela
  • paprikapulver
  • körsbärstomater delade
  • svartpeppar nymalen
  • pumpafrön rostade
  • babyspenat eller ruccola
  • chiliflakes
  • olivolja
INSTRUKTIONER
  1. Häll av kikärtorna från spadet. Spara 0,5 dl av spadet.
  2. Lägg kikärterna i en matberedare tillsammans med de övriga ingredienser förutom spadet. Mixa väl och tillsätt spadet gradvis tills du får en önskad konsistens. Smaka av med salt.
  3. Lägg upp röran i två skålar och dekorera med kikärtor, paprikapulver, körsbärstomater, rostade pumpafrön, babyspenat eller ruccola. Strö till sist över chiliflakes och ringla på lite olivolja – servera.

relaterat

Färska vårrullar med sötstark dippsås
Asiatiskt

Färska vårrullar med sötstark dippsås

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery, Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann Kockarnas Kamp 2017 och har skrivit många kokböcker och håller omtyckta och uppskattade föreläsningar. Han driver restaurang Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Matfabriken i Maten é klar i Lund.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons