Ingredienser
- 400 g kikärtor förkokta
- 2 st avokado stora och mogna
- 1 näve koriander färsk med stjälkar, generöst
- 1 st vitlöksklyfta stor
- 1/2 st grön chili
- 1 msk tahini
- 1 msk olivolja
- 1 st citron eller lime saften
- 1/2 tsk kummin
- 1 nypa salt
- 4 msk spad från kikärtorna eller vatten
Till servering
- kikärtor kokta, hela
- paprikapulver
- körsbärstomater delade
- svartpeppar nymalen
- pumpafrön rostade
- babyspenat eller ruccola
- chiliflakes
- olivolja
Instruktioner
- Häll av kikärtorna från spadet. Spara 0,5 dl av spadet.
- Lägg kikärterna i en matberedare tillsammans med de övriga ingredienser förutom spadet. Mixa väl och tillsätt spadet gradvis tills du får en önskad konsistens. Smaka av med salt.
- Lägg upp röran i två skålar och dekorera med kikärtor, paprikapulver, körsbärstomater, rostade pumpafrön, babyspenat eller ruccola. Strö till sist över chiliflakes och ringla på lite olivolja – servera.