annons

Keyyo och Zeinas Kebabsmörgåstårta
Foto: Pågen

Keyyo och Zeinas Kebabsmörgåstårta

Portioner 6

Ingredienser
  

  • 6 skivor Pågen Hönökaka
  • 800 g köttfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk oregano torkad
  • 1 tsk gurkmeja
  • salt
  • peppar
  • olja till stekning

Kebabsås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta pressad eller riven
  • 2 msk ketchup eller chilisås
  • salt

Servering

  • sallad
  • tomat
  • gurka
  • rödlök
  • feferoni
  • persilja
  • chiliflakes

Instruktioner
 

  • Stek köttfärsen och krydda med spiskummin, oregano, paprikapulver och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar. Låt färsen svalna.
  • Blanda ihop ingredienserna till kebabsåsen.
  • Skär tomat, gurka och rödlök i skivor.
  • Lägg två Hönökakor mot varandra så att de bildar en cirkel. Bre på ett tunt lager kebabsås, lägg på en tredjedel av köttfärsen och grönsakerna.
  • Lägg nästa två Hönökakor ovanpå fast med skarven åt motsatt håll, så faller inte smörgåstårtan isär. Upprepa lagerna av sås, kött och grönsaker.
  • Avsluta med de två sista Hönökakorna med skarven åt samma håll som det understa lagret och lägg på fyllningen som tidigare.
  • Toppa med ytterligare några klickar kebabsås. Dekorera med peperoni, persilja och chiliflakes.
  • Skapa gärna din egen kebabsmörgåstårta i så många våningar du vågar eller varför inte en singelvariant på Hönö Skärgårdskaka eller Hönö Råg.
Skriv ut receptet

relaterat

Ny cook-a-long-serie från Fotografiska och Eriksberg
Vegetariskt

Svampkebab

Fotografiska och Eriksberg började arbeta tillsammans 2018, och har sedan dess delat ambitionen att inspirera till en mer matmedveten värld och lyfta fram det genuina

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.