Portioner 6
Ingredienser
- 6 skivor Pågen Hönökaka
- 800 g köttfärs
- 1 tsk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 1 msk oregano torkad
- 1 tsk gurkmeja
- salt
- peppar
- olja till stekning
Kebabsås
- 1 dl majonnäs
- 1 dl grekisk yoghurt
- 1 st vitlöksklyfta pressad eller riven
- 2 msk ketchup eller chilisås
- salt
Servering
- sallad
- tomat
- gurka
- rödlök
- feferoni
- persilja
- chiliflakes
Instruktioner
- Stek köttfärsen och krydda med spiskummin, oregano, paprikapulver och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar. Låt färsen svalna.
- Blanda ihop ingredienserna till kebabsåsen.
- Skär tomat, gurka och rödlök i skivor.
- Lägg två Hönökakor mot varandra så att de bildar en cirkel. Bre på ett tunt lager kebabsås, lägg på en tredjedel av köttfärsen och grönsakerna.
- Lägg nästa två Hönökakor ovanpå fast med skarven åt motsatt håll, så faller inte smörgåstårtan isär. Upprepa lagerna av sås, kött och grönsaker.
- Avsluta med de två sista Hönökakorna med skarven åt samma håll som det understa lagret och lägg på fyllningen som tidigare.
- Toppa med ytterligare några klickar kebabsås. Dekorera med peperoni, persilja och chiliflakes.
- Skapa gärna din egen kebabsmörgåstårta i så många våningar du vågar eller varför inte en singelvariant på Hönö Skärgårdskaka eller Hönö Råg.