Den klassiska Instamackan
Foto: Pågen

Den klassiska Instamackan

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept av Keyyo.

Portioner 1

Ingredienser
  

  • 1 skiva Pågen Surdegsgoda
  • 1 st avokado
  • 1 st ägg
  • 1 msk färskost naturell
  • 1 msk ättika
  • 0,5 msk salt
  • flingsalt
  • peppar
  • chiliflakes
  • smörgåskrasse
  • citronskal till dekoration

Instruktioner
 

  • Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur de två halvorna och skär dem i tunna skivor.
  • Koka upp vatten, ättika och salt i en kastrull och skruva sedan ner värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ägget i en liten skål. Gör en virvel i vattnet med en slev och häll sedan försiktigt ägget i vattnet. Låt sjuda i ca 3 minuter.
  • Bre en skiva Surdegsgoda med färskost. Lägg på avokadon och ringla över lite olivolja.
  • Ta upp ägget med en hålslev och låt vattnet rinna av ägget. Lägg det sedan på mackan.
  • Toppa ägget med flingsalt, nymalen svartpeppar, lite chiliflakes, klippt smörgåskrasse och rivet citronskal.
  • Skär en skåra i ägget och låt gulan rinna ut.
Skriv ut receptet

relaterat

Ny cook-a-long-serie från Fotografiska och Eriksberg
Vegetariskt

Svampkebab

Fotografiska och Eriksberg började arbeta tillsammans 2018, och har sedan dess delat ambitionen att inspirera till en mer matmedveten värld och lyfta fram det genuina

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.