Keyyo och Dag Tolstoys Yogamacka
Foto: Pågen

Keyyo och Dag Tolstoys Yogamacka

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I YouTube-serien ”Mer än en macka” utforskar Keyyo nya sidor av bröd och bjuder Dag Tolstoy på en macka fullproppad med härliga smaker som gör gott för både själ och mage. Både bröd och att äta grönsaker efter säsong är klimatsmart, så med denna macka blir middagen dubbelt så god!

Ingredienser
  

  • 2 skivor Pågen Surdegsgoda
  • 1 knippe grönkål
  • 2 st morötter
  • 1 st vitlök
  • 2 msk margarin
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citron pressad
  • 2 msk tahini
  • 1 dl yoghurt vegansk
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 2 st rödbetor
  • salt
  • peppar
  • solrosfrön
  • pumpafrön

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skala morötter och rödbetor och skär i grova bitar. Dela vitlöken på mitten. Rosta i ugnen med olja, salt och peppar i ca 30 minuter.
  • Ta ut när morötterna känns mjuka. Ta ut vitlöksklyftorna ur skalet. Mixa morötter och vitlök tillsammans med tahini, citronsaft, yoghurt och spiskummin.
  • Stek grönkålen i en panna med margarin och lite salt.
  • Bre två skivor Pågen Surdegsgoda med rostad morotshummus och lägg på stekt grönkål.
  • Skiva de ugnsbakade rödbetorna och toppa sedan med dessa och strö över rikligt med fröer och njut!
Skriv ut receptet

relaterat

Ny cook-a-long-serie från Fotografiska och Eriksberg
Vegetariskt

Svampkebab

Fotografiska och Eriksberg började arbeta tillsammans 2018, och har sedan dess delat ambitionen att inspirera till en mer matmedveten värld och lyfta fram det genuina

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.