Grön lunchmacka med ägg och lax
Foto: Fazer

Grön lunchmacka med ägg och lax

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

En härligt smakrik lunch, fullmatad med viktig näring:
• D-vitamin från lax och ägg
• Protein från lax, bröd och ägg
• Hjärtvänligt fett från lax och majonnäs
• Fibrer och fullkorn från brödet
Portioner 1 person

Ingredienser
  

  • 2 skivor Fazer Skördebröd
  • 1 st ägg mjukkokt
  • 70 g lax kallrökt
  • 1 näve machesallad, spenat eller ruccola färsk
  • 1 msk majonnäs
  • 0,5 tsk srirachasås eller sambal oelek
  • grönsaker t ex cocktailtomater
  • chiliflakes

Instruktioner
 

  • Lägg ägget i kokande vatten och låt sjuda ca 4-5 minuter. Lägg det sedan för att svalna något i kallt vatten. Skala ägget försiktigt så det inte går sönder.
  • Rosta brödet och lägg den ena skivan på en tallrik. Täck med hälften av majonnäsen blandad med srirachasås. Lägg på spenaten, skivor av lax och till sist ägget. Toppa med några droppar srirachasås eller chiliflakes.
  • Bre resten av majonnäsen på den andra brödskivan, lägg på den som ett lock och servera direkt tillsammans med cocktailtomater, gröna blad och andra färska grönsaker.
Skriv ut receptet

relaterat

Ny cook-a-long-serie från Fotografiska och Eriksberg
Vegetariskt

Svampkebab

Fotografiska och Eriksberg började arbeta tillsammans 2018, och har sedan dess delat ambitionen att inspirera till en mer matmedveten värld och lyfta fram det genuina

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.