Go Back
Portioner 6

Ingredienser
  

  • 6 skivor Pågen Hönökaka
  • 800 g köttfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk oregano torkad
  • 1 tsk gurkmeja
  • salt
  • peppar
  • olja till stekning

Kebabsås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta pressad eller riven
  • 2 msk ketchup eller chilisås
  • salt

Servering

  • sallad
  • tomat
  • gurka
  • rödlök
  • feferoni
  • persilja
  • chiliflakes

Instruktioner
 

  • Stek köttfärsen och krydda med spiskummin, oregano, paprikapulver och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar. Låt färsen svalna.
  • Blanda ihop ingredienserna till kebabsåsen.
  • Skär tomat, gurka och rödlök i skivor.
  • Lägg två Hönökakor mot varandra så att de bildar en cirkel. Bre på ett tunt lager kebabsås, lägg på en tredjedel av köttfärsen och grönsakerna.
  • Lägg nästa två Hönökakor ovanpå fast med skarven åt motsatt håll, så faller inte smörgåstårtan isär. Upprepa lagerna av sås, kött och grönsaker.
  • Avsluta med de två sista Hönökakorna med skarven åt samma håll som det understa lagret och lägg på fyllningen som tidigare.
  • Toppa med ytterligare några klickar kebabsås. Dekorera med peperoni, persilja och chiliflakes.
  • Skapa gärna din egen kebabsmörgåstårta i så många våningar du vågar eller varför inte en singelvariant på Hönö Skärgårdskaka eller Hönö Råg.
Skriv ut receptet