Go Back
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 4
Italiensk frittata med mozzarella och basilika

Ingredients
  

  • 1 st lök
  • 400 g potatisar kokta
  • 8 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 150 g mozzarella riven
  • 1 tsk timjan torkad
  • 20 g basilika
  • 400 g körsbärstomater
  • 100 g ruccola
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt och peppar efter smak

Instructions
 

  • Värm ugnen till 180°C/200°C (varmluftsugn). Finhacka lök och vitlök. Hacka potatisen grovt. Finhacka basilikan och spara ett par blad till garnering.
  • Värm en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja och stek lök och vitlök i 2-3 min. Lägg i potatis och timjan och stek ytterligare 4-5 min.
  • Lägg potatis- och lökblandningen i en ugnsform. Vispa ägg, basilika och mjölk i en skål och tillsätt en stor nypa salt och peppar.
  • Häll äggblandningen i ugnsformen, strö över mozzarella och grädda i ugnen i 30-35 min. Skär under tiden körsbärstomaterna i kvartar och hacka ruccolan grovt. Blanda tomater, ruccola och balsamvinäger i en skål och krydda med salt och peppar.
  • Klart! Servera frittatan med din körsbärstomatsallad.
Print Recipe