Tillagningstid 40 minuter minuter
Portioner 4
Ingredienser
- 1 st lök
- 400 g potatisar kokta
- 8 st ägg
- 1 dl mjölk
- 4 st vitlöksklyftor
- 150 g mozzarella riven
- 1 tsk timjan torkad
- 20 g basilika
- 400 g körsbärstomater
- 100 g ruccola
- 1 msk balsamvinäger
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C/200°C (varmluftsugn). Finhacka lök och vitlök. Hacka potatisen grovt. Finhacka basilikan och spara ett par blad till garnering.
- Värm en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja och stek lök och vitlök i 2-3 min. Lägg i potatis och timjan och stek ytterligare 4-5 min.
- Lägg potatis- och lökblandningen i en ugnsform. Vispa ägg, basilika och mjölk i en skål och tillsätt en stor nypa salt och peppar.
- Häll äggblandningen i ugnsformen, strö över mozzarella och grädda i ugnen i 30-35 min. Skär under tiden körsbärstomaterna i kvartar och hacka ruccolan grovt. Blanda tomater, ruccola och balsamvinäger i en skål och krydda med salt och peppar.
- Klart! Servera frittatan med din körsbärstomatsallad.