annons

Hjortronglass med Västerbottensost
Foto: Fabian Björnstjerna

Hjortronglass med Västerbottensost

En riktigt trevlig avslutning efter en god middag, smidig att göra i förväg och ta fram strax innan servering, men förbered dig med många bunkar för enklare tillagning.

Portioner 4

Ingredienser
  

  • 3 st äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 st vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g Västerbottensost
  • 3 st äggvitor
  • 200 g hjortron
  • 50 g mandel

Instruktioner
 

  • Vispa äggulor och 1 dl socker fluffigt i en bunke och ställ åt sidan. Riv Västerbottensost fint. Gröp ur vaniljstängerna och blanda innehållet med grädden och vispa till grädden tjocknar. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner riven Västerbottensost i äggvitorna. Blanda hjortron med det resterande sockret (1 dl) men spara några hjortron till dekoration. Vänd ner de vispade äggulorna i grädden. Vänd slutligen ner äggvitorna och hjortronen tillsammans med hackad mandel i smeten.
  • Häll upp i en form och låt stå i frysen under minst tre timmar. Ta fram 15-20 minuter innan servering och dekorera med hjortron.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.