Hjortronglass med Västerbottensost
Foto: Fabian Björnstjerna

Hjortronglass med Västerbottensost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

En riktigt trevlig avslutning efter en god middag, smidig att göra i förväg och ta fram strax innan servering, men förbered dig med många bunkar för enklare tillagning.

Portioner 4

Ingredienser
  

  • 3 st äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 st vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g Västerbottensost
  • 3 st äggvitor
  • 200 g hjortron
  • 50 g mandel

Instruktioner
 

  • Vispa äggulor och 1 dl socker fluffigt i en bunke och ställ åt sidan. Riv Västerbottensost fint. Gröp ur vaniljstängerna och blanda innehållet med grädden och vispa till grädden tjocknar. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner riven Västerbottensost i äggvitorna. Blanda hjortron med det resterande sockret (1 dl) men spara några hjortron till dekoration. Vänd ner de vispade äggulorna i grädden. Vänd slutligen ner äggvitorna och hjortronen tillsammans med hackad mandel i smeten.
  • Häll upp i en form och låt stå i frysen under minst tre timmar. Ta fram 15-20 minuter innan servering och dekorera med hjortron.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.