Här kommer ett otroligt gott recept från Sara Aasum Hultberg, årets konditor 2014. Detta är ett måste för alla er som älskar gräddkola. Det går även att bjuda ut socker och sirapen mot annat sötningsmedel såsom stevia eller honung. Bara smälter i munnen så gott 🙂
Ingredienser
200 gram smör
2 dl socker
1/2 dl farinsocker
1 dl Amarula Cream
2 dl grädde
1 dl ljus sirap
½ tsk havssalt
½ dl pistagenötter
200 gram mörk choklad
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och bryn det, värm på medeltemperatur tills det börjar bubbla och rör om hela tiden, låt det få en gyllenbrun färg, dra av ifrån plattan och tillsätt då socker, farinsocker, Amarula, grädde och ljus sirap. Rör om och ställ tillbaka på plattan och koka på medeltemperatur tills den är cirka 124 grader. Använd en termometer eller gör kulprovet. Häll i en form med bakplåtspapper, cirka 20 x 20 cm. Låt stå i rumstemperatur över natten och skär sedan i fina bitar. Smält den mörka chokladen och doppa bitarna, låt stelna.