Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 600 g räkor oskalade
- 2 msk smör
- 0,5 st lök gul
- 0,5 st purjolök den vita delen
- 1 msk tomatpuré
- 6 dl fiskbuljong
- 2 msk mjöl
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 1 msk cognac
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Skala räkorna. Fräs skalen i smör i en kastrull under omrörning.
- Lägg i den finhackade löken och skivade purjolöken
- Tillsätt tomatpuré och fiskbuljongen och rör om. Koka i 20 min.
- Sila bort räkskalen och löken.
- Vispa mjölet i lite mjölk och rör ner det i soppan med resten av mjölken.
- Låt soppan koka i 10 min. Tillsätt cognac. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg räkorna i soppskålen och häll över soppan. Garnera med dillkvistar och servera med ett gott färskt bröd och gärna även Champagne. Källa: Winebee/Svenska Dryckesmässor