Gary Garrens räksoppa
Foto: Svenska Dryckesmässor

Gary Garrens räksoppa

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 600 g räkor oskalade
  • 2 msk smör
  • 0,5 st lök gul
  • 0,5 st purjolök den vita delen
  • 1 msk tomatpuré
  • 6 dl fiskbuljong
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 msk cognac
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Skala räkorna. Fräs skalen i smör i en kastrull under omrörning.
  • Lägg i den finhackade löken och skivade purjolöken
  • Tillsätt tomatpuré och fiskbuljongen och rör om. Koka i 20 min.
  • Sila bort räkskalen och löken.
  • Vispa mjölet i lite mjölk och rör ner det i soppan med resten av mjölken.
  • Låt soppan koka i 10 min. Tillsätt cognac. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg räkorna i soppskålen och häll över soppan. Garnera med dillkvistar och servera med ett gott färskt bröd och gärna även Champagne. Källa: Winebee/Svenska Dryckesmässor
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.