Gary Garrens räksoppa
Foto: Svenska Dryckesmässor

Gary Garrens räksoppa

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






BETYG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal röster: 0
Betyg: 0
Din röst:
Betygsätt detta recept!
PORTIONER
portioner
PORTIONER
portioner
INGREDIENSER
  • 600 g räkor oskalade
  • 2 msk smör
  • 0,5 st lök gul
  • 0,5 st purjolök den vita delen
  • 1 msk tomatpuré
  • 6 dl fiskbuljong
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 msk cognac
  • salt
  • svartpeppar
INSTRUKTIONER
  1. Skala räkorna. Fräs skalen i smör i en kastrull under omrörning.
  2. Lägg i den finhackade löken och skivade purjolöken
  3. Tillsätt tomatpuré och fiskbuljongen och rör om. Koka i 20 min.
  4. Sila bort räkskalen och löken.
  5. Vispa mjölet i lite mjölk och rör ner det i soppan med resten av mjölken.
  6. Låt soppan koka i 10 min. Tillsätt cognac. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg räkorna i soppskålen och häll över soppan. Garnera med dillkvistar och servera med ett gott färskt bröd och gärna även Champagne. Källa: Winebee/Svenska Dryckesmässor

relaterat

Helstekt lammrostbiff med potatisgratäng
Lamm

Helstekt lammrostbiff med potatisgratäng

Lammrostbiff har börjat styckas ut och säljas på allt fler ställen. Och vad passar till, om inte potatisgratäng? Väljer du en rostbiff med kappa steker du den med fördel med fettsidan neråt i pannan först. Fettet smälter då ner och ger ett gott fett att steka i och man behöver inte tillsätta extra smör eller olja. Skär gärna skåror i fettsidan innan du steker köttet så släpper den ifrån sig fettet lättare. Det här receptet kan du använda som grundrecept för stekning av lammrostbiff i bit.

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker
Sallad

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons