annons

Gary Garrens räksoppa
Foto: Svenska Dryckesmässor

Gary Garrens räksoppa

Portioner 4 portioner
Gary Garrens räksoppa

Ingredienser
  

  • 600 g räkor oskalade
  • 2 msk smör
  • 0,5 st lök gul
  • 0,5 st purjolök den vita delen
  • 1 msk tomatpuré
  • 6 dl fiskbuljong
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 msk cognac
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Skala räkorna. Fräs skalen i smör i en kastrull under omrörning.
  • Lägg i den finhackade löken och skivade purjolöken
  • Tillsätt tomatpuré och fiskbuljongen och rör om. Koka i 20 min.
  • Sila bort räkskalen och löken.
  • Vispa mjölet i lite mjölk och rör ner det i soppan med resten av mjölken.
  • Låt soppan koka i 10 min. Tillsätt cognac. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg räkorna i soppskålen och häll över soppan. Garnera med dillkvistar och servera med ett gott färskt bröd och gärna även Champagne. Källa: Winebee/Svenska Dryckesmässor
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.