Tillagningstid 20 minuter minuter
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 8 st tortillas små
- 4 st avokado tärnade
- 1 kruka koriander
- 150 g fetaost
Kålsallad
- 200 g rödkål strimlad
- 2 st lime
- 2 msk olivolja
Chilimajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 2 msk chilisås
Picklad rödlök
- 1 st rödlök
- 0,5 dl ättika 12%
- 0,5 dl socker
- 0,5 dl vatten
Friterad fisk
- 550 g torsk
- 1,5 dl mjöl
- 0,5 msk salt
- 1 msk spiskummin
- 2 st ägg
- 2 dl panko eller ströbröd
- 1 l rapsolja eller frityrolja
Instruktioner
Picklad rödlök
- Blanda ättika, socker och vatten tills det att sockret löst upp sig. Lägg sedan i tunt skivad rödlök.
Chilimajonnäs
- Blanda ihop majonnäsen och chilisåsen.
Kålsallad
- Strimla rödkålen och blanda med limejuice, salt och olivolja.
Friterad fisk
- Blanda mjöl, salt och spiskummin. Vispa upp ägg och en skvätt vatten i en separat skål och häll upp panko/ströbröd i ytterligare en separat skål. Dela fisken i mindre bitar och panera sedan först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i pankon/ströbrödet. Fritera sedan fisken i olja på 175°c tills de är gyllenbruna.
Servering
- Fyll en tortilla med kålsallad, koriander, avokado, friterad fisk, picklad rödlök, smulad fetaost och toppa med chilimajo.