annons

Filip Poons mexikanska fisktaco
Foto: Nigab

Filip Poons mexikanska fisktaco

Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 8 st tortillas små
  • 4 st avokado tärnade
  • 1 kruka koriander
  • 150 g fetaost

Kålsallad

  • 200 g rödkål strimlad
  • 2 st lime
  • 2 msk olivolja

Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås

Picklad rödlök

  • 1 st rödlök
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl vatten

Friterad fisk

  • 550 g torsk
  • 1,5 dl mjöl
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk spiskummin
  • 2 st ägg
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • 1 l rapsolja eller frityrolja

Instruktioner
 

Picklad rödlök

  • Blanda ättika, socker och vatten tills det att sockret löst upp sig. Lägg sedan i tunt skivad rödlök.

Chilimajonnäs

  • Blanda ihop majonnäsen och chilisåsen.

Kålsallad

  • Strimla rödkålen och blanda med limejuice, salt och olivolja.

Friterad fisk

  • Blanda mjöl, salt och spiskummin. Vispa upp ägg och en skvätt vatten i en separat skål och häll upp panko/ströbröd i ytterligare en separat skål. Dela fisken i mindre bitar och panera sedan först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i pankon/ströbrödet. Fritera sedan fisken i olja på 175°c tills de är gyllenbruna.

Servering

  • Fyll en tortilla med kålsallad, koriander, avokado, friterad fisk, picklad rödlök, smulad fetaost och toppa med chilimajo.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.