Go Back
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredients
  

  • 8 st tortillas små
  • 4 st avokado tärnade
  • 1 kruka koriander
  • 150 g fetaost

Kålsallad

  • 200 g rödkål strimlad
  • 2 st lime
  • 2 msk olivolja

Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås

Picklad rödlök

  • 1 st rödlök
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl vatten

Friterad fisk

  • 550 g torsk
  • 1,5 dl mjöl
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk spiskummin
  • 2 st ägg
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • 1 l rapsolja eller frityrolja

Instructions
 

Picklad rödlök

  • Blanda ättika, socker och vatten tills det att sockret löst upp sig. Lägg sedan i tunt skivad rödlök.

Chilimajonnäs

  • Blanda ihop majonnäsen och chilisåsen.

Kålsallad

  • Strimla rödkålen och blanda med limejuice, salt och olivolja.

Friterad fisk

  • Blanda mjöl, salt och spiskummin. Vispa upp ägg och en skvätt vatten i en separat skål och häll upp panko/ströbröd i ytterligare en separat skål. Dela fisken i mindre bitar och panera sedan först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i pankon/ströbrödet. Fritera sedan fisken i olja på 175°c tills de är gyllenbruna.

Servering

  • Fyll en tortilla med kålsallad, koriander, avokado, friterad fisk, picklad rödlök, smulad fetaost och toppa med chilimajo.
Print Recipe