Recept av Keyyo.
Portioner 1
Ingredienser
- 1 skiva Pågen Surdegsgoda
- 1 st avokado
- 1 st ägg
- 1 msk färskost naturell
- 1 msk ättika
- 0,5 msk salt
- flingsalt
- peppar
- chiliflakes
- smörgåskrasse
- citronskal till dekoration
Instruktioner
- Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur de två halvorna och skär dem i tunna skivor.
- Koka upp vatten, ättika och salt i en kastrull och skruva sedan ner värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ägget i en liten skål. Gör en virvel i vattnet med en slev och häll sedan försiktigt ägget i vattnet. Låt sjuda i ca 3 minuter.
- Bre en skiva Surdegsgoda med färskost. Lägg på avokadon och ringla över lite olivolja.
- Ta upp ägget med en hålslev och låt vattnet rinna av ägget. Lägg det sedan på mackan.
- Toppa ägget med flingsalt, nymalen svartpeppar, lite chiliflakes, klippt smörgåskrasse och rivet citronskal.
- Skär en skåra i ägget och låt gulan rinna ut.