Cobbsallad med stekt och skivad klubbfilé
Foto: Mattias Södermark

Cobbsallad med stekt och skivad klubbfilé

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Klassisk amerikansk sallad skapad av Robert Howard Cobb på 30-talet. Cobbsallad är kanske den mest populära salladen efter Caesarsallad.
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser
  

Cobbsallad

  • 1000 g stekt skivad klubbfilé
  • 250 g bacon strimlat och stekt
  • 800 g romansallat strimlad
  • 800 g tomater blandade färger, tärnade
  • 5 st ägg kokta och tärnade eller klyftade
  • 300 g ädelost typ Roquefort

Senapsdressing

  • 50 g äppelcidervinäger
  • 50 g dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 10 g worcestershiresås
  • tabasco
  • salt
  • svartpeppar nymald

Instruktioner
 

  • Skär alla grönsakerna i bitar. Strimla och stek baconet krispigt. Koka äggen i 6-7 minuter, kyl ner, skala och skär i klyftor. Smula ner ädelosten.
  • Vispa ihop ingredienserna till senapsdressingen. Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.
  • Lägg romansallat i botten på tallriken. Lägg grönsaker och övriga ingredienser i rader. Ringla över dressing eller servera den separat.
  • Tips: Det är alltid gott med krutonger i en sallad. Använd gårdagens bröd och rosta i ugnen med olivolja.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.