Go Back
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 10 portioner
Klassisk amerikansk sallad skapad av Robert Howard Cobb på 30-talet. Cobbsallad är kanske den mest populära salladen efter Caesarsallad.

Ingredients
  

Cobbsallad

  • 1000 g stekt skivad klubbfilé
  • 250 g bacon strimlat och stekt
  • 800 g romansallat strimlad
  • 800 g tomater blandade färger, tärnade
  • 5 st ägg kokta och tärnade eller klyftade
  • 300 g ädelost typ Roquefort

Senapsdressing

  • 50 g äppelcidervinäger
  • 50 g dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 10 g worcestershiresås
  • tabasco
  • salt
  • svartpeppar nymald

Instructions
 

  • Skär alla grönsakerna i bitar. Strimla och stek baconet krispigt. Koka äggen i 6-7 minuter, kyl ner, skala och skär i klyftor. Smula ner ädelosten.
  • Vispa ihop ingredienserna till senapsdressingen. Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.
  • Lägg romansallat i botten på tallriken. Lägg grönsaker och övriga ingredienser i rader. Ringla över dressing eller servera den separat.
  • Tips: Det är alltid gott med krutonger i en sallad. Använd gårdagens bröd och rosta i ugnen med olivolja.
Print Recipe