Tillagningstid 30 minuter minuter
Portioner 10 portioner
Klassisk amerikansk sallad skapad av Robert Howard Cobb på 30-talet. Cobbsallad är kanske den mest populära salladen efter Caesarsallad.
Ingredienser
Cobbsallad
- 1000 g stekt skivad klubbfilé
- 250 g bacon strimlat och stekt
- 800 g romansallat strimlad
- 800 g tomater blandade färger, tärnade
- 5 st ägg kokta och tärnade eller klyftade
- 300 g ädelost typ Roquefort
Senapsdressing
- 50 g äppelcidervinäger
- 50 g dijonsenap
- 1 dl olivolja
- 1 dl rapsolja
- 10 g worcestershiresås
- tabasco
- salt
- svartpeppar nymald
Instruktioner
- Skär alla grönsakerna i bitar. Strimla och stek baconet krispigt. Koka äggen i 6-7 minuter, kyl ner, skala och skär i klyftor. Smula ner ädelosten.
- Vispa ihop ingredienserna till senapsdressingen. Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.
- Lägg romansallat i botten på tallriken. Lägg grönsaker och övriga ingredienser i rader. Ringla över dressing eller servera den separat.
- Tips: Det är alltid gott med krutonger i en sallad. Använd gårdagens bröd och rosta i ugnen med olivolja.