15952433353477544398149952444799-01

Chokladbollstårta på överblivet kaffe

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






BETYG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal röster: 0
Betyg: 0
Din röst:
Betygsätt detta recept!
INGREDIENSER
  • 300 g smör rumstempererat
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl kakao
  • 1 l havregryn
  • 1 dl bryggkaffe överblivet
INSTRUKTIONER
  1. Klä botten på springformen med bakplåtspapper
  2. Vispa ihop ingredienserna till en jämn blandning utan klumpar
  3. Ta lite av smeten och rulla ca 12 små chokladbollar
  4. Tryck ut resten av smeten i formen och ställ i kylen någon timme
  5. Ta ut tårtan och rulla kanterna i rostad kokos och dekorera med chokladbollarna

relaterat

Petit Choux med havtornssylt – Perfekt julbakelse!
Bakverk

Petit Choux med havtornssylt – Perfekt julbakelse!

Att äta efter säsong är inte bara bra för själen och miljön. Det är även bra för smaklökarna då allt smakar mycket mer när råvarorna är som allra bäst. Därför vill Dansukker lyfta en hand för ett par favoriter som visar sig upp sitt allra bästa jag när mysfaktorn slår i taket och lockar till hemmakvällar och härliga helgbjudningar.

Praliner med smak av Baileys Chocolat Luxe
Konfekt

Praliner med smak av Baileys Chocolat Luxe

För att göra egna praliner hemma krävs en pralinform och kakaosmör, något som kan inhandlas exempelvis från Chokladfabrikens butiker eller i deras webbshop. Guld- och silverfärg finns i bakhyllan på närmsta matbutik.

Pralinerna innehåller alkohol. Ett recept blir ca 80st praliner

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons