Ceviche på gös med råa tomater och salsa på grillade tomater

Ceviche på gös med råa tomater och salsa på grillade tomater

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






BETYG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal röster: 0
Betyg: 0
Din röst:
Betygsätt detta recept!
PORTIONER
portioner
PORTIONER
portioner
INGREDIENSER
  • 300 g gösfilé
  • 1 st chili röd
  • 3 st tomater gröna
  • 3 st bifftomater
  • 3-4 msk kallpressad rapsolja
  • st citron saft och yttersta finrivna skalet
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl koriander hackad
  • 1 dl persilja hackad
  • salt
INSTRUKTIONER
  1. Lägg chili och gröna tomater på grillen tillsammans med 1 bifftomat. Låt dem ligga nära elden och grilla långsamt tills de är mjuka och fått en lätt bränd yta.
  2. Mortla alla grillade grönsaker till en salsa och smaksätt med en nypa salt och 2 msk god kallpressad rapsolja.
  3. Skär fisken i 5 mm stora tärningar.
  4. Riv citronskal över fisken och pressa över juicen.
  5. Häll på fisksås och 1 krm salt. Blanda och låt stå cirka 10 minuter.
  6. Skär 1 bifftomat i mindre bitar och blanda med koriander, persilja och med den marinerade fisken, och lägg upp på ett fat.
  7. Skiva upp den sista bifftomaten och toppa fisken med den. Ringla över 1–2 msk rapsolja och eventuellt lite salt.

relaterat

Färska vårrullar med sötstark dippsås
Asiatiskt

Färska vårrullar med sötstark dippsås

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery, Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann Kockarnas Kamp 2017 och har skrivit många kokböcker och håller omtyckta och uppskattade föreläsningar. Han driver restaurang Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Matfabriken i Maten é klar i Lund.

Ingvar Kamprads Gäddpaté
Fisk

Ingvar Kamprads Gäddpaté

Tips från Ankarsrum!
Fisken maler du enkelt i köttkvarnen till Ankarsrum Assistent Original. Tips är att
blanda ihop fiskfärsen i den rostfria kitteln i Ankarsrum Assistent Original med hjälp
av degrullen.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons