Ceviche på gös med råa tomater och salsa på grillade tomater

Ceviche på gös med råa tomater och salsa på grillade tomater

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 300 g gösfilé
  • 1 st chili röd
  • 3 st tomater gröna
  • 3 st bifftomater
  • 3-4 msk kallpressad rapsolja
  • st citron saft och yttersta finrivna skalet
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl koriander hackad
  • 1 dl persilja hackad
  • Salt

Instruktioner
 

  • Lägg chili och gröna tomater på grillen tillsammans med 1 bifftomat. Låt dem ligga nära elden och grilla långsamt tills de är mjuka och fått en lätt bränd yta.
  • Mortla alla grillade grönsaker till en salsa och smaksätt med en nypa salt och 2 msk god kallpressad rapsolja.
  • Skär fisken i 5 mm stora tärningar.
  • Riv citronskal över fisken och pressa över juicen.
  • Häll på fisksås och 1 krm salt. Blanda och låt stå cirka 10 minuter.
  • Skär 1 bifftomat i mindre bitar och blanda med koriander, persilja och med den marinerade fisken, och lägg upp på ett fat.
  • Skiva upp den sista bifftomaten och toppa fisken med den. Ringla över 1–2 msk rapsolja och eventuellt lite salt.
Skriv ut receptet

relaterat

Färska vårrullar med sötstark dippsås
Asiatiskt

Färska vårrullar med sötstark dippsås

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery, Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.