annons

Ceviche på gös med råa tomater och salsa på grillade tomater

Ceviche på gös med råa tomater och salsa på grillade tomater

Portioner 4 portioner
Ceviche på gös med råa tomater och salsa på grillade tomater

Ingredienser
  

  • 300 g gösfilé
  • 1 st chili röd
  • 3 st tomater gröna
  • 3 st bifftomater
  • 3-4 msk kallpressad rapsolja
  • st citron saft och yttersta finrivna skalet
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl koriander hackad
  • 1 dl persilja hackad
  • Salt

Instruktioner
 

  • Lägg chili och gröna tomater på grillen tillsammans med 1 bifftomat. Låt dem ligga nära elden och grilla långsamt tills de är mjuka och fått en lätt bränd yta.
  • Mortla alla grillade grönsaker till en salsa och smaksätt med en nypa salt och 2 msk god kallpressad rapsolja.
  • Skär fisken i 5 mm stora tärningar.
  • Riv citronskal över fisken och pressa över juicen.
  • Häll på fisksås och 1 krm salt. Blanda och låt stå cirka 10 minuter.
  • Skär 1 bifftomat i mindre bitar och blanda med koriander, persilja och med den marinerade fisken, och lägg upp på ett fat.
  • Skiva upp den sista bifftomaten och toppa fisken med den. Ringla över 1–2 msk rapsolja och eventuellt lite salt.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.