Go Back
Portioner 4 portioner
Ceviche på gös med råa tomater och salsa på grillade tomater

Ingredienser
  

  • 300 g gösfilé
  • 1 st chili röd
  • 3 st tomater gröna
  • 3 st bifftomater
  • 3-4 msk kallpressad rapsolja
  • st citron saft och yttersta finrivna skalet
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl koriander hackad
  • 1 dl persilja hackad
  • Salt

Instruktioner
 

  • Lägg chili och gröna tomater på grillen tillsammans med 1 bifftomat. Låt dem ligga nära elden och grilla långsamt tills de är mjuka och fått en lätt bränd yta.
  • Mortla alla grillade grönsaker till en salsa och smaksätt med en nypa salt och 2 msk god kallpressad rapsolja.
  • Skär fisken i 5 mm stora tärningar.
  • Riv citronskal över fisken och pressa över juicen.
  • Häll på fisksås och 1 krm salt. Blanda och låt stå cirka 10 minuter.
  • Skär 1 bifftomat i mindre bitar och blanda med koriander, persilja och med den marinerade fisken, och lägg upp på ett fat.
  • Skiva upp den sista bifftomaten och toppa fisken med den. Ringla över 1–2 msk rapsolja och eventuellt lite salt.
Skriv ut receptet