Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 300 g gösfilé
- 1 st chili röd
- 3 st tomater gröna
- 3 st bifftomater
- 3-4 msk kallpressad rapsolja
- 1½ st citron saft och yttersta finrivna skalet
- 2 msk fisksås
- 1 dl koriander hackad
- 1 dl persilja hackad
- Salt
Instruktioner
- Lägg chili och gröna tomater på grillen tillsammans med 1 bifftomat. Låt dem ligga nära elden och grilla långsamt tills de är mjuka och fått en lätt bränd yta.
- Mortla alla grillade grönsaker till en salsa och smaksätt med en nypa salt och 2 msk god kallpressad rapsolja.
- Skär fisken i 5 mm stora tärningar.
- Riv citronskal över fisken och pressa över juicen.
- Häll på fisksås och 1 krm salt. Blanda och låt stå cirka 10 minuter.
- Skär 1 bifftomat i mindre bitar och blanda med koriander, persilja och med den marinerade fisken, och lägg upp på ett fat.
- Skiva upp den sista bifftomaten och toppa fisken med den. Ringla över 1–2 msk rapsolja och eventuellt lite salt.