Caketail med choklad, passionsfrukt och Baileys Salted Caramel
Foto: Diageo

Caketail med choklad, passionsfrukt och Baileys Salted Caramel

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept av Emma Brink Rask.
Portioner 4

Ingredienser
  

Passionsfruktscurd

  • 0,5 dl strösocker
  • 2 st äggulor
  • 0,5 dl passionsfruktsjuice
  • 25 g smör skuret i mindre bitar

Mjölkchokladmousse med Baileys Salted Caramel

  • 150 g mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk Baileys Salted Caramel

Kolasås med Baileys Salted Caramel

  • 0,25 dl muscovadosocker
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 10 g smör
  • 25 g karamellchoklad
  • 2 msk Baileys Salted Caramel

Dekoration

  • 2 st chokladmuffins
  • 1 st chokladägg

Instruktioner
 

Passionsfruktscurd

  • Häll socker, äggulor och passionsfruktsjuice i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Rör hela tiden så att inte äggen koagulerar. När krämen blivit tjock tar du av den från värmen och rör ner smöret. Låt curden kallna.

Mjölkchokladmousse

  • Finhacka mjölkchokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om till en slät kräm. Tillsätt Baileys Salted Caramel och rör om. Ställ i kylen över natten. Vispa sedan upp med elvisp till en krämig mousse.

Kolasås

  • Lägg alla ingredienser utom smör, choklad och Baileys Salted Caramel i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Smält under omrörning ner smör och chokladen i kastrullen med övriga ingredienser. Rör till sist ner Baileys Salted Caramel och låt sedan svalna.

Montering

  • Spritsa 1 cm chokladmousse i botten på glas med rak kant. Skiva varje chokladmuffins i 4 stycken cm-tjocka skivor, ta ut rundlar i samma storlek som glasen (enklast med ett likadant glas), och lägg en skiva över moussen. Spritsa ett till lager till av mousse, sedan curd och sedan en skiva chokladmuffins till. Spritsa till sist en topp med mousse. Ringa kolasåsen över och bryt bitar av chokladäggen och dekorera med.
Skriv ut receptet

relaterat

Årets tårta 2021 från Svenska Konditorlandslaget
Bakverk

Årets tårta 2021

Sommarinspiration av Svenska Konditorlandslaget. Recept baserat på 2 st 10-bitars tårtor.

Hjortronglass med Västerbottensost
Glass

Hjortronglass med Västerbottensost

En riktigt trevlig avslutning efter en god middag, smidig att göra i förväg och ta fram strax innan servering, men förbered dig med många bunkar

Keyyos fattiga riddare rolls
Bröd

Keyyos fattiga riddare rolls

Ett enkelt sätt att förvandla denna dessert till en lite lyxigare variant, är att göra dem som rullar och servera med några fina bär. Använd

Danyel couets fattiga riddare
Bröd

Danyel Couets fattiga riddare

En riktig klassiker som fungerar utmärkt som dessert. I programmet Mer än en macka gör Danyel en härlig variant med mandelsmör, choklad och karamelliserade äppleklyftor.

Våfflor med Victorian Lemonade Drizzle
Våfflor

Våfflor med Victorian Lemonade Drizzle

Fira Våffeldagen med ett smarrigt våffelrecept från alkoholfria Fentimans! Först gör du din drizzle och därefter vispar du ihop våffelsmeten. Recept av Galatea i samarbete

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.