Portioner 4
Recept av Emma Brink Rask.
Ingredienser
Passionsfruktscurd
- 0,5 dl strösocker
- 2 st äggulor
- 0,5 dl passionsfruktsjuice
- 25 g smör skuret i mindre bitar
Mjölkchokladmousse med Baileys Salted Caramel
- 150 g mjölkchoklad
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk Baileys Salted Caramel
Kolasås med Baileys Salted Caramel
- 0,25 dl muscovadosocker
- 0,5 dl grädde
- 1 msk ljus sirap
- 1 krm salt
- 10 g smör
- 25 g karamellchoklad
- 2 msk Baileys Salted Caramel
Dekoration
- 2 st chokladmuffins
- 1 st chokladägg
Instruktioner
Passionsfruktscurd
- Häll socker, äggulor och passionsfruktsjuice i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Rör hela tiden så att inte äggen koagulerar. När krämen blivit tjock tar du av den från värmen och rör ner smöret. Låt curden kallna.
Mjölkchokladmousse
- Finhacka mjölkchokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om till en slät kräm. Tillsätt Baileys Salted Caramel och rör om. Ställ i kylen över natten. Vispa sedan upp med elvisp till en krämig mousse.
Kolasås
- Lägg alla ingredienser utom smör, choklad och Baileys Salted Caramel i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Smält under omrörning ner smör och chokladen i kastrullen med övriga ingredienser. Rör till sist ner Baileys Salted Caramel och låt sedan svalna.
Montering
- Spritsa 1 cm chokladmousse i botten på glas med rak kant. Skiva varje chokladmuffins i 4 stycken cm-tjocka skivor, ta ut rundlar i samma storlek som glasen (enklast med ett likadant glas), och lägg en skiva över moussen. Spritsa ett till lager till av mousse, sedan curd och sedan en skiva chokladmuffins till. Spritsa till sist en topp med mousse. Ringa kolasåsen över och bryt bitar av chokladäggen och dekorera med.