annons

Böngryta med Salami Piccante
Foto: Zeta

Böngryta med Salami Piccante

Mustig gryta med bönor och hetta från Salami Piccante med chili. Går att äta som den är eller tillsammans med kokt potatis eller ris.

Portioner 4

Ingredienser
  

  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st morot tärnad
  • 2 st blekselleristänger tärnade
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 6 st Zeta Soltorkade tomater Classico
  • 390 g Zeta Krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 230 g Zeta Kikärtor Ekologiska sköljda
  • 230 g Zeta Svarta bönor Ekologiska sköljda
  • 2 st lagerblad
  • 0,5 tsk timjan
  • 150 g Zeta Salami Piccante hackad
  • 2 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso

Instruktioner
 

  • Fräs alla grönsaker i rejält med olivolja utan att de tar färg.
  • Tillsätt soltorkade tomater, krossade tomater, vatten, buljongtärning, kikärter, bönor, lagerblad och timjan.
  • Låt koka ihop under 10 minuter.
  • Dra skinnet av salamin och tärna den, stek den lätt i lite olivolja.
  • Blanda ner den i grytan och smaka av med vinäger, salt och peppar.
  • Ringla lite god olivolja över och servera med surdegsbröd och en sallad.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.