Mustig gryta med bönor och hetta från Salami Piccante med chili. Går att äta som den är eller tillsammans med kokt potatis eller ris.
Portioner 4
Ingredienser
- 1 st gul lök hackad
- 1 st morot tärnad
- 2 st blekselleristänger tärnade
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
- 6 st Zeta Soltorkade tomater Classico
- 390 g Zeta Krossade tomater
- 3 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 230 g Zeta Kikärtor Ekologiska sköljda
- 230 g Zeta Svarta bönor Ekologiska sköljda
- 2 st lagerblad
- 0,5 tsk timjan
- 150 g Zeta Salami Piccante hackad
- 2 msk Zeta Rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar nymalen
- Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
Instruktioner
- Fräs alla grönsaker i rejält med olivolja utan att de tar färg.
- Tillsätt soltorkade tomater, krossade tomater, vatten, buljongtärning, kikärter, bönor, lagerblad och timjan.
- Låt koka ihop under 10 minuter.
- Dra skinnet av salamin och tärna den, stek den lätt i lite olivolja.
- Blanda ner den i grytan och smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Ringla lite god olivolja över och servera med surdegsbröd och en sallad.