Blomsterbearnaise
Foto: Carlsberg

Blomsterbearnaise

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Ett riktigt fint tillbehör till grillad fisk eller grillad grön sparris. Blomsterbearnaisen görs mer eller mindre som en vanlig bearnaise men istället för dragon så använder du vilda ogräsblommor som smaksättare. Väldigt gott och en fröjd för ögat.

Ingredienser
  

  • 300 g smör
  • 4 st äggulor
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk vatten
  • 1 st schalottenlök
  • 1 krm salt
  • 2 msk kamomillblommor

Före servering

  • 2 msk häggblommor
  • 2 msk åkerviol
  • 2 msk ramslöksblommor

Instruktioner
 

  • Smält & skira smöret.
  • Finhacka schalottenlöken och koka upp tillsammans med vinägern, vattnet och kamomillblommorna. Låt blandningen stå och dra tills den svalnat och sila av vätskan.
  • Blanda äggulorna, vinägerblandningen och salt över ett vattenbad. Värm försiktigt under konstant vispning tills blandningen tjocknar något och blir fluffig (ca 65 °C). Börja då tillsätta det skirade smöret lite i taget under vispning tills allt är inkorporerat.
  • Smaka av och tillsätt mer salt eller en skvätt vinäger efter egen smak.
  • Precis före servering vänder du i dina sköljda, plockade blommor i bearnaisen och serverar.
Skriv ut receptet

relaterat

Fotbollspizzan
Pizza

Fotbollspizzan

Äntligen är den här, pizzan som är framtagen av självaste herrlandslaget för att du ska få den maximala upplevelsen under sommarens fotbollsfest. Varje spelare fick

Vildlöksrubb
Tillbehör

Vildlöksrubb

Denna vildlöksrubb kan göras en gång och användas flitigt under hela grillsäsongen. Är perfekt till lite kraftigare grilldetaljer som exempelvis fläskkarré, där man vill få till en ordentlig karamellisering.

Marinad av ramslöksolja
Tillbehör

Marinad av ramslöksolja

Ramslöksoljan har massor av användningsområden att utforska. Du kan smaksätta den ytterligare på olika sätt och använda som marinad till kött, fisk eller kanske främst

Brödsmulpasta – Pasta Pangrattato
Pasta

Brödsmulspasta – Pasta Pangrattato

När Keyyo och Danyel Couet bjuder på en trerätters brödmiddag väljer de en smakrik och snabblagad pastarätt till varmrätt. De rostade brödsmulorna på toppen ger

Chorizosmör
Tillbehör

Chorizosmör

Smaksatt smör med Chorizo atado. Riktigt gott på baguette eller till grillat!

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.