Go Back

Ingredienser
  

  • 300 g smör
  • 4 st äggulor
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk vatten
  • 1 st schalottenlök
  • 1 krm salt
  • 2 msk kamomillblommor

Före servering

  • 2 msk häggblommor
  • 2 msk åkerviol
  • 2 msk ramslöksblommor

Instruktioner
 

  • Smält & skira smöret.
  • Finhacka schalottenlöken och koka upp tillsammans med vinägern, vattnet och kamomillblommorna. Låt blandningen stå och dra tills den svalnat och sila av vätskan.
  • Blanda äggulorna, vinägerblandningen och salt över ett vattenbad. Värm försiktigt under konstant vispning tills blandningen tjocknar något och blir fluffig (ca 65 °C). Börja då tillsätta det skirade smöret lite i taget under vispning tills allt är inkorporerat.
  • Smaka av och tillsätt mer salt eller en skvätt vinäger efter egen smak.
  • Precis före servering vänder du i dina sköljda, plockade blommor i bearnaisen och serverar.
Skriv ut receptet