Ett riktigt fint tillbehör till grillad fisk eller grillad grön sparris. Blomsterbearnaisen görs mer eller mindre som en vanlig bearnaise men istället för dragon så använder du vilda ogräsblommor som smaksättare. Väldigt gott och en fröjd för ögat.
Ingredienser
- 300 g smör
- 4 st äggulor
- 3 msk rödvinsvinäger
- 3 msk vatten
- 1 st schalottenlök
- 1 krm salt
- 2 msk kamomillblommor
Före servering
- 2 msk häggblommor
- 2 msk åkerviol
- 2 msk ramslöksblommor
Instruktioner
- Smält & skira smöret.
- Finhacka schalottenlöken och koka upp tillsammans med vinägern, vattnet och kamomillblommorna. Låt blandningen stå och dra tills den svalnat och sila av vätskan.
- Blanda äggulorna, vinägerblandningen och salt över ett vattenbad. Värm försiktigt under konstant vispning tills blandningen tjocknar något och blir fluffig (ca 65 °C). Börja då tillsätta det skirade smöret lite i taget under vispning tills allt är inkorporerat.
- Smaka av och tillsätt mer salt eller en skvätt vinäger efter egen smak.
- Precis före servering vänder du i dina sköljda, plockade blommor i bearnaisen och serverar.