Ingredients
- 160 g bovete
- 1 msk socker
- 7 g torrjäst
- 2 dl mjölk
- 0,5 dl gräddfil
- 0,5 tsk salt
- 2 st ägg
- smetana
- schalottenlök
- cornichons
- ägg hårdkokt, hackat
- gräslök
- kaviar
Instructions
- Blanda bovete, torrjäst och socker.
- Smält smör och tillsätt mjölk och gräddfil, värm till fingervarmt.
- Vispa i mjölk i mjölblandningen, vispa i ägg och salt. Låt stå i rumstemperatur till jästen är aktiverad och börjar att bubbla.
- Stek blinierna i smör. När de börjar bubbla på ovansidan är det dags att vända och steka 2 min på andra sidan. Blinierna ska vara som en pingisboll i storlek.
- Toppa med smetana, finhackad schalottenlök, finhackad cornichon, hackad hårdkokt äggula, gräslök och kaviar.