annons

Blinier med kaviar
Foto: Altia

Blinier med kaviar

Ingredients
  

  • 160 g bovete
  • 1 msk socker
  • 7 g torrjäst
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st ägg
  • smetana
  • schalottenlök
  • cornichons
  • ägg hårdkokt, hackat
  • gräslök
  • kaviar

Instructions
 

  • Blanda bovete, torrjäst och socker.
  • Smält smör och tillsätt mjölk och gräddfil, värm till fingervarmt.
  • Vispa i mjölk i mjölblandningen, vispa i ägg och salt. Låt stå i rumstemperatur till jästen är aktiverad och börjar att bubbla.
  • Stek blinierna i smör. När de börjar bubbla på ovansidan är det dags att vända och steka 2 min på andra sidan. Blinierna ska vara som en pingisboll i storlek.
  • Toppa med smetana, finhackad schalottenlök, finhackad cornichon, hackad hårdkokt äggula, gräslök och kaviar.
Print Recipe

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.