Go Back

Ingredienser
  

  • 160 g bovete
  • 1 msk socker
  • 7 g torrjäst
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st ägg
  • smetana
  • schalottenlök
  • cornichons
  • ägg hårdkokt, hackat
  • gräslök
  • kaviar

Instruktioner
 

  • Blanda bovete, torrjäst och socker.
  • Smält smör och tillsätt mjölk och gräddfil, värm till fingervarmt.
  • Vispa i mjölk i mjölblandningen, vispa i ägg och salt. Låt stå i rumstemperatur till jästen är aktiverad och börjar att bubbla.
  • Stek blinierna i smör. När de börjar bubbla på ovansidan är det dags att vända och steka 2 min på andra sidan. Blinierna ska vara som en pingisboll i storlek.
  • Toppa med smetana, finhackad schalottenlök, finhackad cornichon, hackad hårdkokt äggula, gräslök och kaviar.
Skriv ut receptet