annons

BBQ stora grillfiléer grillkrydda med dillpotatissallad och citronvinägrett
Foto: Kronfågel

BBQ stora grillfiléer grillkrydda med dillpotatissallad och citronvinägrett

Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4
Stora saftiga kycklingfiléer grillade tillsammans med en underbar potatissallad med dill, fänkål, senap och kapris.

Ingredienser
  

  • 600 g BBQ Stora Grillfiléer Grillkrydda

Dillpotatissallad med citronvinägrett

  • 500 g färskpotatis kokt, delad
  • 1 st fänkål tunt skivad
  • 5 st rädisor tunt skivade
  • 3 msk kapris
  • 3 msk dill finskuren
  • 1 st citron saft och skal
  • 2 msk senap grov skånsk
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl lagrad ost typ parmesan, riven
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Dela kokt (gärna kall) färskpotatis och lägg i en bunke. Skiva fänkål och rädisor tunt. Tillsätt kapris och hackad dill. Pressa citron och riv skalet ner i en skål. Tillsätt grov skånsk senap. Vispa ihop tillsammans med olivolja och salt och peppar. Slunga runt potatissalladen med vinägretten. Riv parmesan över.
  • Grilla BBQ Stora Grillfiléer Grillkrydda i ca 3 minuter på varje sida direkt över glöden. Flytta till indirekt värme och grilla tills innertemperaturen nått 70-72 grader.
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.