Tillagningstid 45 minuter minuter
Portioner 4
Stora saftiga kycklingfiléer grillade tillsammans med en underbar potatissallad med dill, fänkål, senap och kapris.
Ingredienser
- 600 g BBQ Stora Grillfiléer Grillkrydda
Dillpotatissallad med citronvinägrett
- 500 g färskpotatis kokt, delad
- 1 st fänkål tunt skivad
- 5 st rädisor tunt skivade
- 3 msk kapris
- 3 msk dill finskuren
- 1 st citron saft och skal
- 2 msk senap grov skånsk
- 1 dl olivolja
- 1 dl lagrad ost typ parmesan, riven
- salt
- peppar
Instruktioner
- Dela kokt (gärna kall) färskpotatis och lägg i en bunke. Skiva fänkål och rädisor tunt. Tillsätt kapris och hackad dill. Pressa citron och riv skalet ner i en skål. Tillsätt grov skånsk senap. Vispa ihop tillsammans med olivolja och salt och peppar. Slunga runt potatissalladen med vinägretten. Riv parmesan över.
- Grilla BBQ Stora Grillfiléer Grillkrydda i ca 3 minuter på varje sida direkt över glöden. Flytta till indirekt värme och grilla tills innertemperaturen nått 70-72 grader.