annons

BBQ minutfilé grillkrydda med färskpotatissallad och korianderpesto
Foto: Kronfågel

BBQ minutfilé grillkrydda med färskpotatissallad och korianderpesto

Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 500 g BBQ minutfilé grillkrydda

Färskpotatissallad

  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • 1 knippe salladslök
  • 50 g vattenkrasse eller smörgåskrasse

Korianderpesto

  • 2 krukor koriander
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g parmesanost riven
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 msk citronjuice färskpressad
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar

Äppeltzatziki

  • 1 st äpple rivet
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk citronjuice färskpressad
  • 1 msk honung
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Skölj och skrubba potatisen noga. Skär de större potatisarna i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Skala vitlöksklyftan. Mixa samman alla ingredienser till korianderpeston. Ställ åt sidan.
  • Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i saltat vatten 2–3 min. Häll av vattnet och kyl ner sparrisen. Ansa och strimla löken.
  • Lägg potatis och grönsaker på ett fat. Ringla över korianderpeston och vänd om. Blanda ner krassen. Servera salladen rumstempererad.
  • Finriv äpple och blanda med övriga ingredienser till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
  • Grilla BBQ Minutfilé Grillkrydda med glaze Sweet Texas BBQ ca 3 min på varje sida tills en innertemp på 70-72 grader.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.