Tillagningstid 45 minuter minuter
Portioner 4
Ingredienser
- 500 g BBQ minutfilé grillkrydda
Färskpotatissallad
- 1 kg färskpotatis
- 500 g grön sparris
- 1 knippe salladslök
- 50 g vattenkrasse eller smörgåskrasse
Korianderpesto
- 2 krukor koriander
- 1 st vitlöksklyfta
- 50 g parmesanost riven
- 1,5 dl olivolja
- 2 msk citronjuice färskpressad
- 0,5 tsk salt
- svartpeppar
Äppeltzatziki
- 1 st äpple rivet
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 dl crème fraiche
- 2 tsk citronjuice färskpressad
- 1 msk honung
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Skölj och skrubba potatisen noga. Skär de större potatisarna i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Skala vitlöksklyftan. Mixa samman alla ingredienser till korianderpeston. Ställ åt sidan.
- Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i saltat vatten 2–3 min. Häll av vattnet och kyl ner sparrisen. Ansa och strimla löken.
- Lägg potatis och grönsaker på ett fat. Ringla över korianderpeston och vänd om. Blanda ner krassen. Servera salladen rumstempererad.
- Finriv äpple och blanda med övriga ingredienser till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
- Grilla BBQ Minutfilé Grillkrydda med glaze Sweet Texas BBQ ca 3 min på varje sida tills en innertemp på 70-72 grader.