annons

BBQ minutfilé grillkrydda med färskpotatissallad och korianderpesto
Foto: Kronfågel

BBQ minutfilé grillkrydda med färskpotatissallad och korianderpesto

Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 500 g BBQ minutfilé grillkrydda

Färskpotatissallad

  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • 1 knippe salladslök
  • 50 g vattenkrasse eller smörgåskrasse

Korianderpesto

  • 2 krukor koriander
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g parmesanost riven
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 msk citronjuice färskpressad
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar

Äppeltzatziki

  • 1 st äpple rivet
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk citronjuice färskpressad
  • 1 msk honung
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Skölj och skrubba potatisen noga. Skär de större potatisarna i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Skala vitlöksklyftan. Mixa samman alla ingredienser till korianderpeston. Ställ åt sidan.
  • Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i saltat vatten 2–3 min. Häll av vattnet och kyl ner sparrisen. Ansa och strimla löken.
  • Lägg potatis och grönsaker på ett fat. Ringla över korianderpeston och vänd om. Blanda ner krassen. Servera salladen rumstempererad.
  • Finriv äpple och blanda med övriga ingredienser till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
  • Grilla BBQ Minutfilé Grillkrydda med glaze Sweet Texas BBQ ca 3 min på varje sida tills en innertemp på 70-72 grader.
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.