Go Back
Skriv ut
Smaller
Normal
Larger
Tillagningstid
45
minuter
minuter
Portioner
4
Ingredienser
500
g
BBQ minutfilé grillkrydda
Färskpotatissallad
1
kg
färskpotatis
500
g
grön sparris
1
knippe
salladslök
50
g
vattenkrasse
eller smörgåskrasse
Korianderpesto
2
krukor
koriander
1
st
vitlöksklyfta
50
g
parmesanost
riven
1,5
dl
olivolja
2
msk
citronjuice
färskpressad
0,5
tsk
salt
svartpeppar
Äppeltzatziki
1
st
äpple
rivet
1
st
vitlöksklyfta
2
dl
crème fraiche
2
tsk
citronjuice
färskpressad
1
msk
honung
salt
svartpeppar
Instruktioner
Skölj och skrubba potatisen noga. Skär de större potatisarna i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Skala vitlöksklyftan. Mixa samman alla ingredienser till korianderpeston. Ställ åt sidan.
Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i saltat vatten 2–3 min. Häll av vattnet och kyl ner sparrisen. Ansa och strimla löken.
Lägg potatis och grönsaker på ett fat. Ringla över korianderpeston och vänd om. Blanda ner krassen. Servera salladen rumstempererad.
Finriv äpple och blanda med övriga ingredienser till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
Grilla BBQ Minutfilé Grillkrydda med glaze Sweet Texas BBQ ca 3 min på varje sida tills en innertemp på 70-72 grader.
Skriv ut receptet