Tillagningstid 45 minuter minuter
Portioner 4 portioner
Ingredients
BBQ Lårfilé Black Garlic
- 8 st Kronfågel BBQ Lårfilé Black Garlic
- bambuspett blötlagda
Glasnudelsallad
- 100 g glasnudlar
- 300 g kål strimlad, gärna rödkål och spetskål
- 2 st avokado tärnade
- 2 st salladslök tunt skivade
- 1 msk sesamfrön rostade
Mangodressing
- 1,5 dl mango fryst går bra
- 2 msk fisksås
- 2 msk limesaft färskpressad
- 1 msk honung
- 1 msk sesamolja
- 0,5 st röd chili finhackad
Melon- och gurksallad med matvete
- 2 dl matvete
- 0,5 st gurka skalad och tärnad
- 200 g vattenmelon tärnad
- 4 st salladslök tunt skivade
- 1 msk citronsaft färskpressad
- 2 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Instructions
BBQ Lårfilé Black Garlic
- Rulla ihop lårfiléerna och stick igenom blötlagda bambuspett. Grilla över indirekt värme i ca 5 min på varje sida och avsluta över direkt värme för att få fina grillmönster. BBQ Lårfilé Black Garlic är klar när innertemperaturen nått 70-72 grader.
Glasnudelsallad
- Lägg glasnudlarna i en stor bunke. Koka upp rikligt med vatten. Slå sen det kokande vattnet över nudlarna och låt stå i 1-1,5 minut. Rör under tiden nudlarna med en gaffel. Häll av vattnet och spola med kallvatten. Lägg glasnudlarna i en bunke och klipp med en sax flera gånger så det blir enklare att äta.Skär de övriga grönsakerna och blanda med nudlarna.
Mangodressing
- Stavmixa mango tillsammans med, fisksås, limesaft, honung, hackad chili och sesamolja.Blanda mangodressingen med nudelsalladen. Toppa med rostade sesamfrön.
Melon- och gurksallad med matvete
- Koka matvete enligt instruktioner på förpackningen. Skär gurka och vattenmelon samt salladslök. Blanda med matvete och smaka av med citronsaft, olivolja samt salt och peppar.
Servering
- Toppa gärna med skuren koriander och mynta.Blir det lite över av tillbehören så går det alldeles utmärkt att spara till dagen efter.