Go Back
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

BBQ Lårfilé Black Garlic

  • 8 st Kronfågel BBQ Lårfilé Black Garlic
  • bambuspett blötlagda

Glasnudelsallad

  • 100 g glasnudlar
  • 300 g kål strimlad, gärna rödkål och spetskål
  • 2 st avokado tärnade
  • 2 st salladslök tunt skivade
  • 1 msk sesamfrön rostade

Mangodressing

  • 1,5 dl mango fryst går bra
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk limesaft färskpressad
  • 1 msk honung
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 st röd chili finhackad

Melon- och gurksallad med matvete

  • 2 dl matvete
  • 0,5 st gurka skalad och tärnad
  • 200 g vattenmelon tärnad
  • 4 st salladslök tunt skivade
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner
 

BBQ Lårfilé Black Garlic

  • Rulla ihop lårfiléerna och stick igenom blötlagda bambuspett. Grilla över indirekt värme i ca 5 min på varje sida och avsluta över direkt värme för att få fina grillmönster. BBQ Lårfilé Black Garlic är klar när innertemperaturen nått 70-72 grader.

Glasnudelsallad

  • Lägg glasnudlarna i en stor bunke. Koka upp rikligt med vatten. Slå sen det kokande vattnet över nudlarna och låt stå i 1-1,5 minut. Rör under tiden nudlarna med en gaffel. Häll av vattnet och spola med kallvatten. Lägg glasnudlarna i en bunke och klipp med en sax flera gånger så det blir enklare att äta.
    Skär de övriga grönsakerna och blanda med nudlarna.

Mangodressing

  • Stavmixa mango tillsammans med, fisksås, limesaft, honung, hackad chili och sesamolja.
    Blanda mangodressingen med nudelsalladen. Toppa med rostade sesamfrön.

Melon- och gurksallad med matvete

  • Koka matvete enligt instruktioner på förpackningen. Skär gurka och vattenmelon samt salladslök. Blanda med matvete och smaka av med citronsaft, olivolja samt salt och peppar.

Servering

  • Toppa gärna med skuren koriander och mynta.
    Blir det lite över av tillbehören så går det alldeles utmärkt att spara till dagen efter.
Skriv ut receptet