Rulla ihop lårfiléerna och stick igenom blötlagda bambuspett. Grilla över indirekt värme i ca 5 min på varje sida och avsluta över direkt värme för att få fina grillmönster. BBQ Lårfilé Black Garlic är klar när innertemperaturen nått 70-72 grader.
Glasnudelsallad
Lägg glasnudlarna i en stor bunke. Koka upp rikligt med vatten. Slå sen det kokande vattnet över nudlarna och låt stå i 1-1,5 minut. Rör under tiden nudlarna med en gaffel. Häll av vattnet och spola med kallvatten. Lägg glasnudlarna i en bunke och klipp med en sax flera gånger så det blir enklare att äta.Skär de övriga grönsakerna och blanda med nudlarna.
Mangodressing
Stavmixa mango tillsammans med, fisksås, limesaft, honung, hackad chili och sesamolja.Blanda mangodressingen med nudelsalladen. Toppa med rostade sesamfrön.
Melon- och gurksallad med matvete
Koka matvete enligt instruktioner på förpackningen. Skär gurka och vattenmelon samt salladslök. Blanda med matvete och smaka av med citronsaft, olivolja samt salt och peppar.
Servering
Toppa gärna med skuren koriander och mynta.Blir det lite över av tillbehören så går det alldeles utmärkt att spara till dagen efter.