Klassiska franska smaker som passar bra med BBQ KycklingSteak Tryffel.
Tillagningstid 30 minuter minuter
Portioner 4
Ingredienser
- 4 st BBQ kycklingsteak tryffel
Sallad på sotade bönor
- 200 g haricots verts
- 200 g vaxbönor
- 500 g potatis
- 1 dl tomater semitorkade, strimlade
Schalottenlöksvinägrett
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- 0,5 msk vatten
- 1 msk dijonsenap
- 4 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
- Skär potatisen i bitar och lägg i en ugnsform. Salta och tillsätt olivolja. Baka i 180 grader i ca 25 minuter. Koka under tiden upp saltat vatten.
- Förväll bönorna i ca 3 minuter och sila av vattnet. Sota nu bönorna snabbt direkt på grillen för smak och färg. Blanda den bakade potatisen med semitorkade tomater och bönorna.
- Finhacka schalottenlöken och lägg i en mindre skål. Tillsätt dijonsenap, salt och vitvinsvinäger. Vispa ihop och tillsätt olivoljan. Blanda potatisen, bönorna och tomaten med en del av dressingen. Servera resten av dressingen i en skål vid sidan.
- Grilla BBQ Kycklingsteak Tryffel med köttsidan ner på grillen i 3-4 minuter. Vänd och grilla ytterligare i ca 3 minuter på skinnsidan. Avsluta med att grilla på indirekt värme tills en innertemp på 70 grader uppnåtts.