annons

BBQ kycklingsteak tryffel med sotade bönor och schalottenlöksvinägrett
Foto: Kronfågel

BBQ kycklingsteak tryffel med sotade bönor och schalottenlöksvinägrett

Klassiska franska smaker som passar bra med BBQ KycklingSteak Tryffel.

Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 4 st BBQ kycklingsteak tryffel

Sallad på sotade bönor

  • 200 g haricots verts
  • 200 g vaxbönor
  • 500 g potatis
  • 1 dl tomater semitorkade, strimlade

Schalottenlöksvinägrett

  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner
 

  • Skär potatisen i bitar och lägg i en ugnsform. Salta och tillsätt olivolja. Baka i 180 grader i ca 25 minuter. Koka under tiden upp saltat vatten.
  • Förväll bönorna i ca 3 minuter och sila av vattnet. Sota nu bönorna snabbt direkt på grillen för smak och färg. Blanda den bakade potatisen med semitorkade tomater och bönorna.
  • Finhacka schalottenlöken och lägg i en mindre skål. Tillsätt dijonsenap, salt och vitvinsvinäger. Vispa ihop och tillsätt olivoljan. Blanda potatisen, bönorna och tomaten med en del av dressingen. Servera resten av dressingen i en skål vid sidan.
  • Grilla BBQ Kycklingsteak Tryffel med köttsidan ner på grillen i 3-4 minuter. Vänd och grilla ytterligare i ca 3 minuter på skinnsidan. Avsluta med att grilla på indirekt värme tills en innertemp på 70 grader uppnåtts.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.