Go Back
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 4 st BBQ kycklingsteak tryffel

Sallad på sotade bönor

  • 200 g haricots verts
  • 200 g vaxbönor
  • 500 g potatis
  • 1 dl tomater semitorkade, strimlade

Schalottenlöksvinägrett

  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner
 

  • Skär potatisen i bitar och lägg i en ugnsform. Salta och tillsätt olivolja. Baka i 180 grader i ca 25 minuter. Koka under tiden upp saltat vatten.
  • Förväll bönorna i ca 3 minuter och sila av vattnet. Sota nu bönorna snabbt direkt på grillen för smak och färg. Blanda den bakade potatisen med semitorkade tomater och bönorna.
  • Finhacka schalottenlöken och lägg i en mindre skål. Tillsätt dijonsenap, salt och vitvinsvinäger. Vispa ihop och tillsätt olivoljan. Blanda potatisen, bönorna och tomaten med en del av dressingen. Servera resten av dressingen i en skål vid sidan.
  • Grilla BBQ Kycklingsteak Tryffel med köttsidan ner på grillen i 3-4 minuter. Vänd och grilla ytterligare i ca 3 minuter på skinnsidan. Avsluta med att grilla på indirekt värme tills en innertemp på 70 grader uppnåtts.
Skriv ut receptet