annons

Bánh mì med stekt skivad klubbfilé
Foto: Mattias Södermark

Bánh mì med stekt skivad klubbfilé

Tillagningstid 30 minuter
Portioner 10 portioner
Smaksättning av hoisin, sesam och ingefära lyfter kycklingen ytterligare.

Ingredienser
  

Stekt skivad klubbfilé

  • 1000 g stekt och skivad klubbfilé
  • 10 st baguetter små
  • 200 g hoisinsås
  • 30 g sesamolja
  • 50 g ingefära riven

Picklade grönsaker

  • 400 g morot strimlad
  • 250 g böngroddar
  • 300 g strösocker
  • 300 g ättika
  • 600 g vatten
  • 15 g salt

Srirachamajonnäs

  • 300 g majonnäs
  • 50 g srirachasås
  • 20 g sesamolja

Toppings

  • 4 st jalapeño tunt skivade
  • 100 g koriander skuren
  • 150 g salladslök tunt skuren
  • 300 g gurka skivad
  • 200 g jordnötter salta, krossade

Instruktioner
 

  • Gröp ur baguetterna.
    Vispa ihop hoisin med sesamolja och riven ingefära. Blanda ihop med den med de stekta och skivade klubbfiléerna.
  • Koka upp ingredienser till pickleslag. Låt svalna. Häll över morötter och böngroddar. Låt dem ligga i lagen i några timmar.
  • Blanda ihop majonnäs och srirachasås. Fyll i spritspåse.
  • Skiva gurka, skär koriander och salladslök. Mortla jordnötter grovt. Blanda gärna gurkan snabbt med lite pickleslag.
  • Fyll baguetter med srirachamajonnäs, pickles, skivad gurka. Toppa med den hoisinmarinerade kycklingen och avsluta med koriander, salladslök, skivad jalapeño och krossade jordnötter.
Skriv ut receptet

relaterat

Ny cook-a-long-serie från Fotografiska och Eriksberg
Vegetariskt

Svampkebab

Fotografiska och Eriksberg började arbeta tillsammans 2018, och har sedan dess delat ambitionen att inspirera till en mer matmedveten värld och lyfta fram det genuina

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.