OBS! Recept för 4 – 6 serveringar (laktosfri och vegansk) – Glassen innehåller alkohol
Ingredienser
- 500 g färska jordgubbar
- 50 g socker
- 2 tsk pressad citronjuice
- 400 ml Baileys Almande (13% alkohol)
Gör så här:
- Dela jordgubbarna, strö över sockret och pressa över citronjuicen. Lämna i rumstemperatur i 30 minuter och gör sedan en slät puré av jordgubbarna.
- Blanda med Baileys Almande och ställ i kylen i ett par timmar tills smeten är kall.
- Frys i en glassmaskin och njut! Om du inte har en glassmaskin kan du lägga in smeten i frysen. Ta ut skålen efter 45 minuter och rör om med en spatel. Detta förhindrar glassen från att få isiga partier. Fortsätt att kontinuerligt röra om i smeten varje halvtimme. Gör detta varje halvtimme under 2-3 timmar. Glassen blir krämigare ju mer du rör om i smeten, men detta gör också att det tar längre tid för den att frysa.