annons

Den perfekta kombinationen av dessert och drink med Brinken Bakar
Foto: Diageo

Baileys Strawberry cheesecake caketail med mandelcrumble

Portioner 4
Recept av Emma Brink Rask.

Ingredients
  

Mandelcrumble

  • 50 g smör
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,25 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl

Baileys Strawberry cheesecake

  • 1 dl vispgrädde kylskåpskall
  • 100 g mascarpone kylskåpskall
  • 0,5 dl florsocker
  • 5 st jordgubbar färska
  • 3 msk Baileys Strawberry Cream

Dekoration

  • 2 st chokladägg
  • 4 st jordgubbar

Instructions
 

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn). Blanda alla ingredienser till mandelcrumble tills det blir en smulig deg. Strö ut degen på en plåt och grädda i 10-12 minuter tills de blivit gyllenbruna. Ta ut och låt svalna helt.
  • Vispa vispgrädde, Marscarponeost och florsocker med elvisp tills det blir krämigt. Vänd försiktigt ner finhackade jordgubbar och Baileys Strawberry Cream.
  • Dela påskäggen så att du får 4 halvor. Varva mandelcrumble och strawberry cheesecake i äggen och dekorera med färska jordgubbar.
Print Recipe

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.