annons

Den perfekta kombinationen av dessert och drink med Brinken Bakar
Foto: Diageo

Baileys Strawberry cheesecake caketail med mandelcrumble

Portioner 4
Recept av Emma Brink Rask.

Ingredienser
  

Mandelcrumble

  • 50 g smör
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,25 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl

Baileys Strawberry cheesecake

  • 1 dl vispgrädde kylskåpskall
  • 100 g mascarpone kylskåpskall
  • 0,5 dl florsocker
  • 5 st jordgubbar färska
  • 3 msk Baileys Strawberry Cream

Dekoration

  • 2 st chokladägg
  • 4 st jordgubbar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn). Blanda alla ingredienser till mandelcrumble tills det blir en smulig deg. Strö ut degen på en plåt och grädda i 10-12 minuter tills de blivit gyllenbruna. Ta ut och låt svalna helt.
  • Vispa vispgrädde, Marscarponeost och florsocker med elvisp tills det blir krämigt. Vänd försiktigt ner finhackade jordgubbar och Baileys Strawberry Cream.
  • Dela påskäggen så att du får 4 halvor. Varva mandelcrumble och strawberry cheesecake i äggen och dekorera med färska jordgubbar.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.