Portioner 4
Recept av Emma Brink Rask.
Ingredienser
Mandelcrumble
- 50 g smör
- 0,5 dl mandelmjöl
- 0,25 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
Baileys Strawberry cheesecake
- 1 dl vispgrädde kylskåpskall
- 100 g mascarpone kylskåpskall
- 0,5 dl florsocker
- 5 st jordgubbar färska
- 3 msk Baileys Strawberry Cream
Dekoration
- 2 st chokladägg
- 4 st jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn). Blanda alla ingredienser till mandelcrumble tills det blir en smulig deg. Strö ut degen på en plåt och grädda i 10-12 minuter tills de blivit gyllenbruna. Ta ut och låt svalna helt.
- Vispa vispgrädde, Marscarponeost och florsocker med elvisp tills det blir krämigt. Vänd försiktigt ner finhackade jordgubbar och Baileys Strawberry Cream.
- Dela påskäggen så att du får 4 halvor. Varva mandelcrumble och strawberry cheesecake i äggen och dekorera med färska jordgubbar.