Portioner 6 personer
Ingredienser
- 6 st sillfiléer av typen löksill
- 1 msk korianderfrön grovt krossade
- 2 st saltgurkor
- 2 st smörgåsgurkor färska av mindre sort
- 0,5 st slanggurka färsk
- ättikslag (1 msk ättika, 2 msk socker, 3 msk vatten)
- 1,5 dl majonnäs
- 0,5 st finrivet skal av citron
- 1 knippe dill
- 1 knippe gräslök
Instruktioner
- Fintärna saltgurkan och blanda med majonnäs och finrivet citronskal. Skär ner sillen i lagom stora portionsbitar.
- Dela smörgåsgurkan i 1/2 cm stora bitar skurna på snedden och stek hastigt i het panna så den tar färg, ca 1 minut.
- Skiva slanggurkan tunt och lägg i ättikslagen i ca 15 minuter.
- Lägg upp sillen och garnera med den inlagda slanggurkan, den sotade smörgåsgurkan, dill och finskuren gräslök.
- Rätten serveras med fördel tillsammans med snapsen O.P. Anderson Björk